Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile heti – joskin leikkaaminen on silloin hiukan vaativampaa ja ”sotkuisempaa”.
Kun annat kakun levätä jääkaapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.
Myös marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen.
Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin myös tuplata täytteiden määrät.
vadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja
Täytteeksi ja päälle:
1
tlk
kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
Kostutukseen:
n.1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja tai hedelmäpaloja, sitruunamelissan lehtiä
Ohje
Jaa sulannut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Paista kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta ja marjoja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.
Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.
Erittäin hyvä resepti! Suussa sulavaa kakkua. Myllyn parhaalla on parhaat ja luotettavat tuotteet, joita aina käytän, sillä rakastan leipomista! Kiitos ihanista resepteistä.
Onko kakkua helppo leikata paloiksi? Tarkoitan, että mureneeko kaurakeksipohja samantien vai säilyttääkö kakku muotonsa vaikka siitä leikkaakin paloja?