kuivattuja papaija- tai mangokuutioita tai mansikkapaloja
4
saksanpähkinää rouhittuna
⅓
tl
suolaa
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
Ohje
Kuumenna neste kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa sekoittaen. Lisää hiutaleet ja leseet koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Laske myslipuuron 15 minuutin kypsymisaika siitä, kun hiutaleet alkavat kiehua. Pilko muut karkeat myslipuuron aineet ohjeen järjestyksessä kypsymään. Sekoita puuroa välillä. Mausta puuro lopuksi suolalla ja vaahterasiirapilla tai hunajalla.
Tarjoile sellaisenaan, maidon ja mansikkasurvoksen tai mehukeiton kanssa.
Vinkki: Jos haluat vähemmän karkeutta ja suutuntumaa puuroon, korvaa Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleet (1½ dl) Myllyn Paras Kaurahiutaleilla (2 dl), keitä puuroa tällöin 5–10 minuuttia. Kaikkein nopein vaihtoehto on valmistaa puuro Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleista, 3 dl niitä korvaa sekä hiutaleet että leseet, keittoaika on vain 1–2 minuuttia. Tällöin siemenet tai nibsit sekä taateli- ja hedelmäpalat on hyvä laittaa jo alussa kylmään maitoon, jotta ne ehtivät turvota.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia
Kommentteja ja keskustelua