Tee itse kakkutikkareita eli suosittuja cakepopseja kätevästi  kauramurotaikinasta.

Kypsennä ensin taikinalevy sellaisenaan ja murusta levyt tuorejuuston kanssa massaksi, pyörittele siitä tikkaripalloja tikkujen päihin.

Popsit kastetaan kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin tai muihin koristeisiin.

Säilytä kylmässä.

Ainekset 30 kpl annosta

Popsit:
200
g
appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
(sitruunankuoriraastetta)
Päällys:
200
g
valkosuklaata (1 levy)
runsaasti erilaisia nonparelleja
Lisäksi:
n.20
kpl
pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi

Ohje

  1. Paista kauramurotaikinalevy sulatettuna sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10-15 min. Anna levyn jäähtyä ja murusta se.

  2. Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut.

  3. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.

  4. Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin.

  5. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja, ilman tuorejuustoa valmistettavia cake-popseja!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.