Ainekset 2 uunipellillistä annosta

½
l
maitoa
50
g
hiivaa
1-2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
2
munaa
100
g
voita tai margariinia
Täyte (yhdelle pellilliselle):
n.1
dl
paistonkestävää vadelmamarmeladia
n.½
l
vadelmia
Pinnalle:
1
dl
sokeria
100
g
voisulaa

Ohje

  1. Tästä annoksesta syntyy kaksi uunipellin kokoista piirakkapohjaa, toisesta pohjasta voit valmistaa vaikka rahkapiirakan tai leipoa puolet taikinasta pikkupulliksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää erikoisvehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Ota se leivinpöydälle ja Jaa taikina kahtia ja kauli puolet taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Tee toiselle puolelle taikinaa samoin, jos valmistat siitä piirakan tai leivo se haluamallasi tavalla esim. pikkupulliksi tai pieniksi marjatäytteisiksi pulliksi. Kohota piirakkalevyt (tai pullat) kaksinkertaisiksi. 
  4. Valmista täyte sekoittamalla isot kaurahiutaleet ja sokeri voisulaan. Levitä marmeladi kohonneelle piirakkapohjalle, kaada päälle vadelmat ja ripottele viimeiseksi muruseos. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min. Leikkaa jäähdyttyä neliöiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.