Ainekset noin 12 annosta annosta

Pohja:
100
g
voita
1
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
Täyte:
8
liivatelehteä
3
rkl
sitruunamehua
2
tlk
kermaviiliä (400g)
400
g
katkaraputuorejuustoa
3
keitettyä munaa hienonnettuna
300
g
katkarapuja
1
dl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
tl
sitruunapippuria
(2
murskattua valkosipulinkynttä)
Koristeluun:
katkarapuja tai jättikatkaravun pyrstöjä
tilliä tai ruohosipulia

Ohje

  1. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon kalaliemi. Lisää ruiskorppujauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Vuoraa kaksi pienempää tai yksi iso (26 cm halkaisijaltaan) irtopohjainen kakkuvuoka kelmulla ja paina ruisseos pohjalle.
  2. Nosta liivatteet kylmään veteen likoamaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun.
  3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.