maitorahkaa, sitruunarahkaa tai tuorejuustoa (1-2 tlk)
Väliin:
3-4
dl
mansikka- tai hedelmäsurvosta
6
dl
viipaloituja mansikoita tai hedelmäpaloja
Kostutus:
2
dl
maitoa tai maitojuomaa
2
tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
½-1
l
mansikoita (500 g - 1 kg) ja/tai hedelmäpaloja
1
ruukku minttua tai pienilehtistä basilikaa
Ohje
Sulata taikinat ja jaa ne puoliksi, saat 4 palaa. Kauli paloista leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat, jokaisesta omansa. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7-10 min ja jäähdytä.
Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.
Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja/hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin.
Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin tms. ja vihrein yrtein. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti kasaamisen jälkeen. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
VINKKI: Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per taikinalevy.
Kommentteja ja keskustelua