Haettu sivustolta 22.11.2024
Ihanan syyssadon aikaan saamme nauttia erilaisista metsän marjoista sekä tietysti kotimaisista kasvimaan herkuista. Tämä satokauden kasvispiirakka on valmistettu porkkanasta ja kesäkurpitsasta, mutta tähän sopisi myös muut kasvimaan vihannekset ja juurekset.
Täytteenä on kermainen tuorejuusto sekä astetta kevyempi kermaviili. Makua on tuomassa ihanan raikas kevätsipuli sekä päällä olevat kasvikset.
Ainekset annosta
Täyte:
2
kesäkurpitsaa
2
isoa porkkanaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
kermaviiliä
10
cm
kevätsipulin vartta
1
kananmuna
1
dl
juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
yrttiöljyä
Ohje
- Sulata piirakkataikina huoneenlämmössä noin tunnin verran. Nosta piirakkataikina vuoan (noin 24-30 cm) keskelle ja painele se sormin vuoan pohjalle sekä noin 2-3 cm vuoan reunoille. Jos haluat siirtää piirakan paiston jälkeen tarjoiluastialle, niin paista piirakka silloin esimerkiksi irtopohjavuoassa, uunipellillä leivinpaperin päällä.
- Valmista täyte siivuttamalla kesäkurpitsa ja porkkana ohueksi siivuksi pitkittäin.
- Laita kesäkurpitsa mikronkestävään kulhoon ja lusikoi pari ruokalusikallista vettä kesäkurpitsojen päälle. Kuumenna noin minuutin ajan mikrossa. Tee sama porkkanasiivuille, mutta kuumenna niitä hieman kauemmin, noin 3 minuutin ajan.
- Pilko kevätsipulin varsi pieneksi. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään yhdessä kevätsipulin kanssa.
- Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Pyörittele keskelle kesäkurpitsasta ruusun keskiosa ja nostele sen ympärille vuorotellen kesäkurpitsaa ja porkkanaa.
- Voitele uunia vaille valmis piirakka öljyllä ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Lämmitä piirakka ennen tarjoilua ja voitele vielä uudestaan öljyllä.
Resepti:
Taru Vihavainen
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua