Yhdestä jättikeksistä herkullista purtavaa koko porukalle. Amerikkalainen soodakeksi taipuu moneksi ja on todella nopea leivottava. Kakkuvuoassa paistettava keksi leikataan piiraan tapaan annospaloiksi. Reseptistä riittää kahteen kakkuvuokaan.

Ainekset 4:lle annosta

KARPALO-HAPANKERMA-JÄTTIKEKSIT:
1
kananmuna
200
g
creme fraichea
1
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
voisulaa
2
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
maitoa
lisäksi:

Ohje

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kaurahiutaleita lukuun ottamatta tasaiseksi taikinaksi.
  2. Annostele taikina kahteen kakkuvuokaan noin 1,5 cm:n paksuuteen. Ripottele pinnalle kaurahiutaleet.
  3. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kumoa kiekot ulos vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.