Kanaviillokki on perinteinen arkiruoka, jota on syöty kotona ja koulussa. Fenkoliriisi tuo ihanaa vaihtelua tähän klassikkoon.
Ainekset 4-5 annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi ja 2 tl suolaa. Laita broilerin koivet uunivuokaan tai pataan ja kaada kiehuva vesi päälle. Kypsennä 200 C asteisessa uunissa ilman kantta puoli tuntia, kunnes liha irtoaa luusta helposti. Hienonna valkosipuli ja sipulit.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipuleita muutama minuutti. Ota kypsät broilerin reisikoivet pois liemestä jäähtymään ja kaada liemi kattilaan. Ota lientä puoli desilitraa sivuun. Keitä lientä, kunnes jäljellä on n. puoli litraa nestettä.
-
Revi hiukan jäähtyneistä reisikoivista lihat irti. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita Maizena sivuun otetun liemen joukkoon ja lisää valmiin kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää etikka ja tarvittaessa suolaa. Lisää broilerin liha, chili ja korianteri.
Fenkoliriisi:
-
Hienonna fenkoli, varsiselleri, valkosipuli ja sipuli yleiskoneessa tai veitsellä. Jos käytät yleiskonetta, pilko vihannekset tasakokoisiksi paloiksi ennen yleiskoneeseen laittamista. Tällöin saat tasaisemman lopputuloksen.
-
Laitan hienonnetut vihannekset kattilaan öljyn kanssa ja kuullota viisi minuuttia. Lisää suola sekä riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja keitä n. 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt ja riisi on kypsä. Mausta lopuksi riisiviinietikalla ja tarvittaessa vielä suolalla.
Kommentteja ja keskustelua