Kesällä salaattiin lisätään mansikoita ja salaatinkastikkeeseen mansikkamehua.

Salaattiin käytettävää Keltainen Sydän Makaronia ei saa keittää liian kauan, jotta makaronit säilyvät kauniina sydäminä salaatissa.

Ainekset 4-6:lle annosta

500
g
katkarapuja ja/tai rapuja
2-3
kesäsipulia varsineen
½
kurkkua suikaleina ja/tai kirsikkatomaatteja
1
retiisinippu
1
salaatti- tai rucolaruukku
3-4
dl
mansikoita viipaleina
1
dl
pinjansiemeniä
Salaatinkastike:
½
dl
mansikkamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sitruunapippuria
1
tl
yrttisuolaa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Varo keittämästä liian pitkään! Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Suikaloi tai paloittele muut aineet ja sekoita kaikki salaatin aineet keskenään. Säästä vähän aineksia koristeeksi, myös rapuja.
  3. Sekoita kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon.
  4. Koristele salaatti ja anna maustua jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.

VINKKI: Saat salaatista ruokaisamman, jos lisäät salaattiin fetaa, mozzarellaa tai muuta juustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.