Tämä resepti sopii kaikille, joilla on intoa kokeilla itse jotain ihan uutta tai perheille/pariskunnille viikonloppupuuhaksi.
Taikina on helpoin valmistaa Durumvehnäjauhosta, koska jauhossa on vähän venyvää sitkoa. Durumvehnäjauho on keltaisempaa kuin tavallisesta vehnästä valmistettu jauho ja jo durumjyvätkin (eivät kasva Suomessa) ovat kovempia ja kuultavampia kuin Suomessa kasvatettavan vehnän jyvät.
Tee kotipasta kaulimalla, jos et omista pastakonetta.
Voit keittää valmistamasi kotipastan voi heti tuoreena tai kuivattaa pastan. Keittäminen ei vie kuin hetken kiehuvassa vedessä, kuten tuorepastalla. Valmistamalla pastan itse, voit muotoilla pastasta millaisia kuvioita tahansa.
Pastataikinaan saa vaihtelua lisäämällä siihen esim. yrttejä, pippuria, basilikaa, chiliä jne. Kotitekoinen pasta on hyvää sellaisenaan oliiviöljyn tai voisulan ja parmesaaniraasteen kanssa.
Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tätä pastaruokaa.
Kommentteja ja keskustelua