Ota pakastetaikina sulamaan. Kuori ja pilko parsat 5 cm pätkiksi ja keitä niitä suolatussa vedessä 6 min, valuta vesi pois. Jaa pakastetaikina 8 osaan ja vuoraa sillä pienet (8-10 cm halkaisijaltaan olevat) matalat piirasvuoat tai silikonivuoan kolot. Tai levitä taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Jaa vuokiin murustettu juusto ja tomaattisuikaleet sekä keitetyt parsapalat ja pinjansiemenet. Sekoita täytteen munat ja maito, mausta hienonnetulla chilillä.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin värisiksi, isoa piirakka n. 30–40 min. Vuokien koko eli piiraiden paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Koristele basilikanlehdin.
VINKKI: Kun vihreää parsaa ei ole saatavilla, käytä parsakaalia.
Kommentteja ja keskustelua