Haettu sivustolta 21.11.2024
Ainekset 8-10 annosta
8
dl
vettä
¾–1
tl
suolaa
400
g
jauhelihaa
1
sipuli silputtuna tai 100 g pakastesipulikuutioita
200-300
g
pakastekasviksia maun mukaan
½
tl
valko- tai mustapippurirouhetta
1½
tl
yrttimauste- tai chilimaustesekoitusta
8
dl
kasvis- tai lihalientä kuutioista
200
g
ruohosipulituorejuustoa
Pinnalle
75
g
juustoraastetta
8
kirsikkatomaattia
Ohje
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia, älä valuta. Kaada makaronit isoon uunivuokaan (3–3,5 l).
- Ruskista jauheliha murumaiseksi yhdessä sipulikuutioiden kanssa isossa paistinpannussa. Lisää kasvikset ja mausteet ja sekoita seos makaronien joukkoon.
- Kuumenna kasvis- tai lihaliemi ja tuorejuusto paistinpannussa ja kaada liemi vuokaan. Ripottele juustoraaste ja puolitetut kirsikkatomaatit pinnalle.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Anna makaronilaatikon makujen vetäytyä kannella tai alumiinifoliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen syöntiä.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua