raakoja juureksia kuutioina esim. 2 porkkanaa (150 g), 1 bataatti (150 g), 1 iso punajuuri (150 g), 1 palsternakka (150 g) ja pala juuriselleriä (100 g) tai vastaava määrä valmista juuressosetta
250
g
Koskenlaskija juustoa (1 pkt)
1
rkl
viherpippuria
1
tl
suolaa
Sipuli-kikherne tai sipuli-jauhelihatäyte:
2
punasipulia
n.
5
valkosipulinkynttä
400
g
GoGreen kikherneitä tai jauhelihaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
rkl
oreganoa
Päälle:
2-3
dl
pippurikermaa (1 tlk)
1
tlk
tomaattimurskaa (400-500 g)
1
rku
tuoretta basilikaa
50-100
g
Mozzarella-juustoraastetta
Ohje
Keitä kuorittuja ja kuutioituja juureksia suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia. Kuutioiden koko vaikuttaa kypsymisaikaan. Kaada vesi pois ja soseuta juurekset sauvasekoittimella tai kuumaa kestävällä mikserillä. Tai käytä valmista sosetta. Lisää kuumaan soseeseen Koskenlaskija-juusto, hienonnettu viherpippuri ja suolaa.
Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulla, lisää valutetut kikherneet ja ota liesi pois päältä, anna kikherneiden hieman soseutua tai jos käytät mieluummin jauhelihaa, paista se kypsäksi sipuliseoksen joukossa. Ota pois liedeltä ja mausta valitsemasi seos melko vahvasti. Lisää valmistamasi seoksen joukkoon juuressose ja näin cannellonien täyte on valmis.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pursottaen pussista. Lado putket sitä mukaa kun ne täyttyvät laakealle voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle 1-2 kerrokseksi.
Kaada putkien päälle pippurinen kerma ja tomaattimurska, silppua runsaasti tuoretta basilikaa sekä ripottele juustoraaste.
Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista. Anna vetäytyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile kuumana raikkaan salaatin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua