Voit paistaa nämä kesäiset pizzat grillialustalla grillissä tai uunissa, riippuen juhannussäästä.

Löysä taikina takaa kuohkean kohoamisen hiivataikinalle, lisää loput ½ dl jauhoja vasta kohotuksen jälkeen tarvittaessa.

Mikäli mökillä ei ole kaulinta, käytä sen tilalla esimerkiksi mehu- tai viinipulloa.

Hyvän pizzan pohja on mahdollisimman ohut, eikä täytteitä ole liikaa.

Ainekset 2 isoa pizzaa annosta

Pizzapohja:
2
dl
vettä
15
g
hiivaa (⅓ pkt)
(1
tl
suolaa)
2
rkl
öljyä
Tomaattikastike:
1
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2
kesäsipulia varsineen
150
g
kirsikkatomaatteja
½
rku
tuoretta basilikaa
100
g
tomaattipyreetä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Päälle uuniin:
n. 80
g
ohuita pepperonisalamiviipaleita
100
g
mozzarellajuustoraastetta
2
tl
pizzamaustetta
Lisäksi uuniin lopussa:
200
g
buffalomozzarellaa
Tuoreet päällysteet:
30
g
rucolaa
½
rku
tuoretta basilikaa
100
g
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola (jos käytät durumvehnäjauhoja) ja öljy. Sekoita joukkoon 4 dl jauhoja ja vaivaa huolella pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

  2. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon tarvittaessa vielä noin ½ dl jauhoja. Levitä taikina ohuiksi levyiksi kahdelle öljytylle pizzakivelle tai uunipellille öljytyin käsin tai kaulinta apuna käyttäen. Anna pohjien kohota noin 20 minuuttia.

  3. Valmista pizzan kohotessa tomaatti-sipuliseos: hienonna valkosipulit, viipaloi kesäsipulit varsineen, leikkaa pienet tomaatit neljään osaan sekä silppua basilika. Paista nämä muurikka- tai paistinpannulla tomaattipyreen ja mausteiden kanssa nopeasti (5 minuuttia).

  4. Levitä pohjan päälle valmistamaasi tomaatti-sipuliseosta, salamia, juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista pizzoja kuumassa grillissä tai vähintään 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Revi paistamisen loppuvaiheessa pizzan päälle buffalomozzarellaa paloina ja paista pizzaa 1 minuutin ajan nopeasti niin, että juusto lämpenee. Mikäli teet uunissa, laita pelti toiseksi ylimmälle tasolle loppupaiston ajaksi. Lisää kypsän pizzan päälle tuoretäytteet ja tarjoile pizza heti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.