Voit paistaa nämä kesäiset pizzat grillialustalla grillissä tai uunissa, riippuen juhannussäästä.
Löysä taikina takaa kuohkean kohoamisen hiivataikinalle, lisää loput ½ dl jauhoja vasta kohotuksen jälkeen tarvittaessa.
Mikäli mökillä ei ole kaulinta, käytä sen tilalla esimerkiksi mehu- tai viinipulloa.
Hyvän pizzan pohja on mahdollisimman ohut, eikä täytteitä ole liikaa.
Ainekset 2 isoa pizzaa annosta
Ohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola (jos käytät durumvehnäjauhoja) ja öljy. Sekoita joukkoon 4 dl jauhoja ja vaivaa huolella pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
-
Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon tarvittaessa vielä noin ½ dl jauhoja. Levitä taikina ohuiksi levyiksi kahdelle öljytylle pizzakivelle tai uunipellille öljytyin käsin tai kaulinta apuna käyttäen. Anna pohjien kohota noin 20 minuuttia.
-
Valmista pizzan kohotessa tomaatti-sipuliseos: hienonna valkosipulit, viipaloi kesäsipulit varsineen, leikkaa pienet tomaatit neljään osaan sekä silppua basilika. Paista nämä muurikka- tai paistinpannulla tomaattipyreen ja mausteiden kanssa nopeasti (5 minuuttia).
-
Levitä pohjan päälle valmistamaasi tomaatti-sipuliseosta, salamia, juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista pizzoja kuumassa grillissä tai vähintään 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Revi paistamisen loppuvaiheessa pizzan päälle buffalomozzarellaa paloina ja paista pizzaa 1 minuutin ajan nopeasti niin, että juusto lämpenee. Mikäli teet uunissa, laita pelti toiseksi ylimmälle tasolle loppupaiston ajaksi. Lisää kypsän pizzan päälle tuoretäytteet ja tarjoile pizza heti kuumana.