Ainekset noin 20 annosta

Väliin (puolet):
Punaiset täytepiparit:
100
g
karpalo- tai puolukkahilloa
50
g
punaista koristegeeliä (50 g tuubi)
Oranssit täytepiparit:
100
g
aprikoosi- tai tyrnihilloa
50
g
keltaista tai vihreää koristegeeliä (50 g tuubi)
Koristeluun:
1-2
dl
tomusokeria

Ohje

  1. Kauli sulanut taikina 2-3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele piparimuoteilla sydämen, tähden ja perinteisen muotoisia kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Painele puoliin pipareista pienemmällä minipiparimuotilla ikkuna.

  2. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana. Anna piparien jäähtyä.

  3. Ota ikkunalliset piparit erikseen ja sirottele siivilän avulla runsaasti tomusokeria ikkunallisten piparien päälle, niin että ne muuttuvat kauttaaltaan valkoisiksi.

  4. Levitä hieman ennen tarjoilua peruspiparien sisäpuolille hilloa ja sen pintaan keskelle samanväristä koristegeeliä. Jos täytät piparit aiemmin, ne pehmenevät. Mikäli pidät pipareista pehmeämpinä, laita hillo ajoissa. Asettele ikkunalliset piparit varovasti hillo-geelipäällysteisten piparien päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.