Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitäsuurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä.
Valmista suurimoiden kypsyessä täyte. Valuta n. 2 rkl öljyä isolle pannulle. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, jätä ne vielä leikkuulaudan reunalle. Suikaloi purjo renkaiksi. Kuumenna pannu.
Pane purjo ja nyhtöpossu tmv. paistumaan pannulle öljyyn hetkeksi, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, kypsät suurimot, kuivatut karpalot ja kurpitsansiemenet sekä halutessa karkeaksi murustettu fetajuusto.
Painele sulanut taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua