Ainekset 1 iso pyöreä piirakka, halkaisija n. 30 cm annosta

Pohja:
Täyte:
50
g
aurinkokuivattua tomaattia + 2 rkl öljyä
1
purjon valkoinen osa
250
g
kypsää nyhtöpossua, nyhtökauraa tai härkistä
2
tl
rosépippuria
1
tl
suolaa
3
dl
kermaa tai kaurakermaa
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä
(200
g
fetajuustoa)

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä.
  2. Valmista suurimoiden kypsyessä täyte. Valuta n. 2 rkl öljyä isolle pannulle. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, jätä ne vielä leikkuulaudan reunalle. Suikaloi purjo renkaiksi. Kuumenna pannu. 
  3. Pane purjo ja nyhtöpossu tmv. paistumaan pannulle öljyyn hetkeksi, mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, kypsät suurimot, kuivatut karpalot ja kurpitsansiemenet sekä halutessa karkeaksi murustettu fetajuusto.
  4. Painele sulanut taikina ison pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–40 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.