Kauniit piparipullat maistuvat joulun aikaan kahvipöydässä. Piparin ja pullan yhdistelmä on valloittava! Ensin tehdään tavallisia pikkupullia. Pullat kohotetaan ja voidellaan kananmunalla. Ennen paistamista jokaisen pullan päälle nostetaan piparisydän tai -tähti.

 

Ainekset noin 16 kpl annosta

1
annos (3 dl nestettä)
itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
säilykekirsikoita

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  2. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  3. Kauli sulanut piparkakku‐ tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.
  4. Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari.
  6. Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200‐asteisen uunin keskitasolla 12‐15 min.

VINKKI! Kokeile myös isoa, rullaksi tai kranssiksi tehtävää piparipullaa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.