Kauniit piparipullat maistuvat joulun aikaan kahvipöydässä. Piparin ja pullan yhdistelmä on valloittava! Ensin tehdään tavallisia pikkupullia. Pullat kohotetaan ja voidellaan kananmunalla. Ennen paistamista jokaisen pullan päälle nostetaan piparisydän tai -tähti.
Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Kauli sulanut piparkakku‐ tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.
Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita.
Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari.
Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200‐asteisen uunin keskitasolla 12‐15 min.
VINKKI! Kokeile myös isoa, rullaksi tai kranssiksi tehtävää piparipullaa!
Kommentteja ja keskustelua