Ainekset 12-15:lle annosta
Ohje
-
Sulata pakastetaikinat. Ota piparkakkutaikinaa n. ⅓ pakettia ja pyöreää piirakkataikinaa n. ½ pkt ja sekoita ne käsin pipari-piirakkataikinaksi. Vuoraa irtoreunaisen torttuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele tai kauli taikina tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 minuuttia. Paista lopuista taikinoista ruskeita ja vaaleita piparkakkuja.
-
Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja laita ne ja 2 rkl lakkahilloa lasiin, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikrossa. Sekoita joukkoon kylmä lakkahillo. Sulata valkosuklaa paloina vesihauteessa tai varovasti mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon vatkaten rahka, hieman jäähtynyt sula suklaa ja lakkaseos.
-
Levitä paistetulle pohjalle kerros lakkoja. Murusta päälle 100 g pipareita. Levitä valkosuklaa-rahkatäyte pipari-murukerroksen päälle. Hyydytä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.
-
Liota lakkapäällyksen liivatteet kylmässä vedessä. Puristele liivatteista vesi pois. Sulata liivatteet ½ dl:aan kiehuvaa mehua. Lisää joukkoon 1 dl lakkahilloa.
-
Levitä lakat hyytyneen rahkatäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Valele liivateseos päälle tasaisesti. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti tarjoiluvadille. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja piparikoristeilla. Tarjoile yhdessä Myllyn Paras Joulutorttujen kanssa.
VINKKI! Joko olet kokeillut upeaa pipari-juustokakkua?
Kommentteja ja keskustelua