• Jogurtti-tattarihyytelö on raikas jälkiruoka, joka sopii monelle.
  • Tattarihiutaleilla saat uutta makua jälkiruoalle.
  • Jos haluat päästä helpommalla, jätä liivatteet ja mehu pois ja sekoita loput aineet keskenään, jolloin saat vaahdon.

Ainekset 4-6:lle annosta

3
liivatelehteä
½
dl
punaista mehua
2
dl
vispikermaa
2
dl
jogurttia
200
g
puolukoita tai mustikoita
n.1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Pidä liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen n. ½ dl:aan kuumaa mehua (kuumenna esim. lasissa mikroaaltouunissa).

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, marjat (jäisinä, jos pakastemarjoja), tattarihiutaleet, hieman jäähtynyt liivatemehuseos ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla sopivaksi.

  3. Anna hyytyä vähintään tunnin verran jääkaapissa tarjoilukulhossa tai annosmaljoissa. Koristele annokset tuoreilla marjoilla (ja mintun lehdillä).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.