manteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
3
dl
raparperihilloketta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
tlk
mascarpone-juustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
manteli- tai kermalikööriä (esim. Amaretto tai Baileys)
Koristeeksi:
sihdattua tummaa kaakaojauhetta
sitruunamelissanlehtiä
Ohje
Raparperihilloke:
Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri.
Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.
Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.
Tiramisu:
Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Painele pohjalle kiinni ohueksi leikatut kuorittujen raparperinvarsien palat.
Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.
Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.
Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle raparperihilloke ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Koristele sitruunamelissanlehdillä (ja kaurakekseillä).
Kommentteja ja keskustelua