Ainekset 30-40 kpl annosta

Koristeluun:
4-5
dl
tomusokeria
1
kananmunan valkuainen
(sinistä elintarvikeväriä)
syötäviä koristerakeita
syötävää koristehilettä

Ohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.
  2. Painele Suomen kartta -muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Mikäli kartta-muottia ei ole, tee Suomen lipun mallisia suorakaiteita veitsellä.
  3. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.
  4. Sekoita tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta sekä halutessasi sinisestä elintarvikeväristä kuorrutus ja levitä se pipareille. Käytä tomusokerikuorrutuksen levittämiseen apuna esim. cocktailtikkua saadaksesi siistit reunat. Aseta koristerakeet välittömästi kuorrutteen levittämisen jälkeen päälle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.