Herkullinen juustokakku on yksi juhlien kestosuosikki ja mustikkajuustokakku sopii ihanasti kesän juhliin sekä tietenkin itsenäisyyspäivän juhliin.

Kun lisäät liivatelehdet survokseen, tarkkaile, että survos on todella kiehuvaa ja liivatteet sulavat kunnolla.

Kun liivatehyydyke on valmis, kaada seos välittömästi vuokaan, jotta seos ei ala hyytyä valmistuskippoon.

Kakku irtoaa helpoiten vuoasta, kun reunoja lämmittää kuuman pyyhkeen avulla.

Mustikkajuustokakun voi valmistaa 1-2 vrk ennen tarjoilua ja sen voi pakastaa.

Tee koristelu juuri ennen tarjoilua.

Ainekset n. 15:lle annosta

Pohja:
Kostutus:
½
dl
vaniljamaitoa (maito+vaniljasokeria)
Täyte 1:
4
liivatelehteä
2
dl
mustikkasurvosta
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
Täyte 2:
4
liivatelehteä
2
rkl
sitruunamehua
2
dl
kuohukermaa
200
g
mascarpone-tuorejuustoa
1
dl
lemon curdia
Koristeeksi:
2
dl
mustikoita
1
dl
kermaa vaahdotettuna

Ohje

  1. Valmista ensin kakun pohja. Ota taikina sulamaan. Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaan irtopohjan ja reunojen väliin (halkaisija n. 24 cm). Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  2. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  3. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta pohja vaniljamaidolla.

  4. Tee seuraavaksi kakun ensimmäinen kerros. Liota ensimmäistä täytettä varten liivatteita kylmässä vedessä 5 min. Survo mustikat. Kuumenna ½ dl mustikkasurvosta kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mustikkasurvokseen. Lisää loppu survos joukkoon.

  5. Vatkaa seuraavaksi kerma ja sokerit vaahdoksi eri kipoissa, lisää vaahtoon tuorejuusto sekä lopuksi mustikka-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle pohjalle. Hyydytä jääkaapissa n. 2 tuntia.

  6. Valmista ensimmäisen kerroksen hyydyttyä toinen täytekerros. Liuota liivatteet vedessä, puristele vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Tee kuten edellä, mutta sulata liivatteet tällä kertaa kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon mascarpone-tuorejuusto ja sitruunatahna sekä lopuksi sitruuna-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle mustikkajuustopohjalle. Vedä pinta tasaiseksi lastalla. Hyydytä juustokakkua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

  7. Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele ennen tarjoilua kauniisti mustikoilla ja kermaruusukkeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.