Ainekset 12-14 kpl annosta

Taikina:
¼
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta (40 g)
100
g
jääkaappikylmää voita
2-3
rkl
kylmää vettä
Voiteluun:
1
kananmuna
Pinnalle:
punaista chilirouhetta
Täyte:
100
g
mustapippurituorejuustoa
mustaa karamelliväriä

Ohje

  1. Mittaa jauhot, suola, juustoraaste ja kuutioitu, jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää jääkylmä vesi ja pyöräytä aineet taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun ja siirrä se pariksi tunniksi jääkaappiin.

  2. Jauhota työpöytä ja kauli taikina parissa erässä noin 2 mm:n levyksi. Paina keksit pyöreällä (5,5–6 cm) muotilla ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Paina puoleen pyöreistä aihioista silmät (esim. pyöreäkärkisellä tyllalla) ja leikkaa suu terävällä pikkuveitsellä. Voitele pärstäaihiot rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele poskiin hiukan punaista chilirouhetta. Paista uunissa 180 asteessa 15–17 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Värjää tuorejuusto mustalla karkkivärillä. Levitä täyte pyöreille kekseille ja paina pärstät kiinni täytteeseen. Säilytä jääkaapissa rasiaan pakattuna.

  4. Tarjoa pikkusuolaisena. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.