Tämä valkosuklaapäällysteinen piirakka on niittänyt mainetta kahdessakin eri kilpailussa.
Saimme tämän reseptin alunperin vuonna 2006 Leivontanurkan Isänpäivän kilpailun satona.
Vuonna 2012 tämä resepti sijoittui Vuoden Kotikokki -kilpailussa 4. sijalle.
"Meidän perheen isänpäiväherkku on jo vuosia ollut hillavalkosuklaapiirakka. Ohje on vanha ja suvussa kulkenut sekä sitä on muunneltu juhlien mukaan. Isänpäivänä se on ollut tässä muodossa yli 30 vuotta."
Tässä piirakassa on käytetty täytteenä hillaa. Mikäli sitä ei ole, reseptiin voi kokeilla vaikkapa keitetystä luumusta tehtyä sosetta.
Ainekset uunipellillinen, noin 15 annosta
Ohje
-
Laita uuni tulemaan 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon jauhot varovasti.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunissa noin 13 min. Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle.
-
Yhdistä kulhossa täytteen muut ainekset ja valuta seos hillojen päälle. Paista vielä noin 15 min.
-
Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkausta. Koristele sulatetulla valkosuklaalla. Piirakka sopii hyvin pakastettavaksi.
VINKKI: Arja Elina Laineen vinkkinä voit käyttää lakkojen tilalla luumutäytettä. Valmista täyte seuraavasti: Tee luumusose keittämällä luumuja hapahkossa liemessä hetki. Mausta halutessasi lopuksi rommilla tms. Jos teet luumutäytteisen piirakan, voit halutessasi lisätä pohjataikinaan 1 tl kanelia ja ½ tl neilikkaa tai n. 1½ tl valmista piparkakkumaustetta.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Miten ohjetta tulisi muuttaa by Anonymous (not verified)