Kaurakeksit ovat monen suomalaisen kestosuosikki. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa - taikinan ainekset vain sekaisin ja lusikoidaan taikina pellille! 

Ei ihme, että moni pikkuleipuri aloittaa leipomisuransa näiden keksien parista!

Kaurakeksit onnistuvat yleensä aina, kunhan muistat paistamiseen liittyen kaksi asiaa: Ensiksi, kaurakeksit leviävät reippaasti uunissa eli taikinanokareet kannattaa laittaa pellille hyvin harvaan. Toiseksi, kaurakeksit palavat kohtuullisen helposti – keksien paistuessa kannattaa pysyä uunin lähellä ja tarkkailla, milloin keksit ovat juuri sopivan kypsiä.

Ainekset 30-40 kpl annosta

125
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
sokeria
1
dl
rusinoita
1
tl
soodaa
¾
dl
kermaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä.

  2. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

  3. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi.

  4. Paista 200-asteessa n. 10 min.

VINKKI: Kokeile myös kaurakookoskeksejä: Korvaa 1 dl kaurahiutaleista kookoshiutaleilla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.