Kaurakeksit ovat monen suomalaisen kestosuosikki. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa - taikinan ainekset vain sekaisin ja lusikoidaan taikina pellille!
Ei ihme, että moni pikkuleipuri aloittaa leipomisuransa näiden keksien parista!
Kaurakeksit onnistuvat yleensä aina, kunhan muistat paistamiseen liittyen kaksi asiaa: Ensiksi, kaurakeksit leviävät reippaasti uunissa eli taikinanokareet kannattaa laittaa pellille hyvin harvaan. Toiseksi, kaurakeksit palavat kohtuullisen helposti – keksien paistuessa kannattaa pysyä uunin lähellä ja tarkkailla, milloin keksit ovat juuri sopivan kypsiä.
Ainekset 30-40 kpl annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä.
-
Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.
-
Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi.
-
Paista 200-asteessa n. 10 min.
VINKKI: Kokeile myös kaurakookoskeksejä: Korvaa 1 dl kaurahiutaleista kookoshiutaleilla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Tein 3x3 pellillisiä ja laitoin taikinaa aika pienen nokareen (kaksi pikkulusikkaa vastakkain ja taikina välissä). Kookoskeksejä tuli 18 kpl ja suklaakeksejä 31kpl, keksin läpimitta paistamisen jälkeen 5-6cm. Ihan vaan jos jotakuta kiinnostaa. :D
In reply to Voiko kermana käyttää by Anonymous (not verified)
Ovat niin hyviä, että ei niitä taida keksipurkkiin jäädä, kaikki syödään nyt heti!
kiitti. (:
Erityisen kiitollinen on kananmuna ja vehnäallergikon äiti, sillä vähäinen vehnämääräkin helppo korvata muilla jauhoilla. Onneksi resepti löytyi täältä, ehdittiin jo kaivata. Kiitos!
: 11-vuotias tyttö
Kiitoksia
vieläkö laittaa pikkusen siiparria niin nam !! ehkä 1rkl riittää =))))))))) ihanii <3