Rapeat kaurakeksit
![Herkulliset kaurakeksit](/sites/default/files/images/Herkullisetkaurakeksit_0.jpg)
Kaurakeksit ovat monen suomalaisen kestosuosikki. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa - taikinan ainekset vain sekaisin ja lusikoidaan taikina pellille!
Ei ihme, että moni pikkuleipuri aloittaa leipomisuransa näiden keksien parista!
Kaurakeksit onnistuvat yleensä aina, kunhan muistat paistamiseen liittyen kaksi asiaa: Ensiksi, kaurakeksit leviävät reippaasti uunissa eli taikinanokareet kannattaa laittaa pellille hyvin harvaan. Toiseksi, kaurakeksit palavat kohtuullisen helposti – keksien paistuessa kannattaa pysyä uunin lähellä ja tarkkailla, milloin keksit ovat juuri sopivan kypsiä.
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä.
Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.
Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja laita ne uunipellille harvaan. Painele nokareet tasaisiksi.
Paista 200-asteessa n. 10 min.
VINKKI: Kokeile myös kaurakookoskeksejä: Korvaa 1 dl kaurahiutaleista kookoshiutaleilla.
In reply to Voiko kermana käyttää by Anonymous (not verified)