Kesän sadosta valmistuva helppo kahvikakku maistuu perinteiselle kardemummalle. Poikkeuksellisesti tälle kakulla mehevyyden antaa kesän satokauden kesäkurpitsa. Usein kesäkurpitsakakut maustetaan jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Näin kesän alussa halusin raikastaa kakkua ja maustaa sen tällä kertaa kardemummalla.
Kannattaa kurkata herkullinen resepti tästä alta ja valmistaa kakku vaikka kesälomapäivään kahvin kanssa herkuteltavaksi. Kuorimalla kesäkurpitsan ennen raastamista, saat kesäkurpitsasta ulkonäöllisesti huomaamattoman. Ei tuo kesäkurpitsa kakussa juuri maistukaan, mutta se antaa kakulle ihanan mehevyyden.
Mittaa kaikki ainekset vatkauskulhoon. Käytä huoneenlämpöistä voita ja lämmitä kermaa hetki mikrossa tai kattilassa, jotta sekin on huoneenlämpöistä.
Vatkaa aineksia noin viiden minuutin ajan monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
Raasta kesäkurpitsa raasteeksi. Mittaa kesäkurpitsaraasteesta kolme desilitraa taikinan joukkoon. Jatka vatkaamista vielä noin kahden minuutin ajan
Voitele kahvikakkuvuoka kevyesti. Tarvittaessa voit myös korppujauhottaa vuoan.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 40-50 minuutin ajan. Jos käytät silikonista kahvikakkuvuokaa, laske silloin paistolämpötilaa ja paista kakkua hieman pidemmän aikaa.
Mittaa kuorrutetta varten neste kulhoon ja lisää tomusokeria, kunnes seos on tarpeeksi paksua. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. Jos seos taas on liian paksua, niin lisää silloin nestettä tippa kerrallaan joukkoon. Lusikoi tai pursota kuorrute kakun päälle.
Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi puisella cocktailtikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun jää märkää taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä. Jatka kakun paistamista viiden minuutin jaksoissa, kunnes tikku jää kuivaksi.
Kommentteja ja keskustelua