Näyttävää juhlaruokaa helposti. Taikinoitu patee voidaan valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maku vain tiivistyy ja mehevöityy jääkaapissa. Tarjoa lisukkeeksi etikkavihanneksia ja kata viereen iso purkki Dijonin sinappia.  

Ainekset 4-6:lle annosta

1
pkt
pekonia
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita
tl
suolaa
2
tl
timjamia
1
tl
maustepippuria jauhettuna
1
tl
mustapippuria
2
tl
Dijonin sinappia
4
cl
konjakkia
400
g
porsaan jauhelihaa
1
kananmuna
1
dl
kuohukermaa

Ohje

  1. Leikkaa pekoni karkeaksi silpuksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni voissa ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeäksi mutta vältä ruskistamista. Lisää lopuksi kaikki mausteet ja konjakki. Anna kiehahtaa nopeasti ja siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Sekoita jäähtynyt sipuli-mausteseos jauhelihan joukkoon. Lisää mukaan kananmunat ja kuohukerma voimakkaasti sekoittaen.

  3. Kauli piirakkataikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi. Vuoraa suorakaiteen mallinen leipävuoka taikinalla. Painele jauhelihatäyte tiiviisti vuokaan. Jätä päällinen avoimeksi taikinasta ja tasoita pinta.

  4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta pois leipävuoasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa etikkavihannesten ja rakeisen Dijonin sinapin kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.