Näyttävää juhlaruokaa helposti. Taikinoitu patee voidaan valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maku vain tiivistyy ja mehevöityy jääkaapissa. Tarjoa lisukkeeksi etikkavihanneksia ja kata viereen iso purkki Dijonin sinappia.
Leikkaa pekoni karkeaksi silpuksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista pekoni voissa ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeäksi mutta vältä ruskistamista. Lisää lopuksi kaikki mausteet ja konjakki. Anna kiehahtaa nopeasti ja siirrä sivuun jäähtymään.
Sekoita jäähtynyt sipuli-mausteseos jauhelihan joukkoon. Lisää mukaan kananmunat ja kuohukerma voimakkaasti sekoittaen.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta pois leipävuoasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa etikkavihannesten ja rakeisen Dijonin sinapin kera.
Kommentteja ja keskustelua