Ainekset 16 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
n.2
dl
paistonkestävää hilloa
Pinnalle:
munaa
1
dl
raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.

  3. Laita jokaisen neliön keskelle nokare paistonkestävää hilloa (voit painaa syvennystä hieman taikinan keskelle sormin ennen hillon laittoa). Voitele neliöt munalla, ripottele reunoille raesokeria.

  4. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Vaihtelua saat laittamalla hillon tilalle/lisäksi esim. omenaviipaleita tai marjoja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.