Raikas hedelmäinen rahkatorttu on leivottu maistuvaan kauramurotaikinaan. Murotaikinassa oleva kaura ja tortun päälle tulevat hedelmät antavat piirakalle kuitua. Käyttämällä täytteeksi tuoresosetta (esim. vauvanruokaa tai itse hedelmistä tai marjoista soseutettua survosta) saat tortusta vielä raikkaamman.

Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Kauramurotaikina-pohja:
dl
tummaa kaakaojauhouhetta)
(75
g
tummaa suklaata raasteena)
Kypsälle taikinapohjalle:
1-2
dl
kirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2
dl
kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle:
1
tlk
kuohukermaa
½-1
dl
sokeria
½-1
rkl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa
5-6
kpl
luumuja tai satsumia
n.300
g
viinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita taikaan halutessasi kaakaojauhetta ja suklaarouhetta, niin saat suklaisen pohjan.

  2. Painele taikina sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Tai jaa kumpikin sulanut murotaikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat folioleivosvuokien pohjille ja reunoille, saat yhteensä 16 kpl leivospohjia.

  3. Paista torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia, leivospohjia hieman lyhyemmän aikaa. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja(t).

  4. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttu- tai leivospohjat hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

VINKKI: Voit lisätä sulaneeseen Kauramurotaikinaan n. 1 rkl kaakaojauhetta ja ½-1 dl suklaarouhetta, sekoita se hyvin taikinan sekaan, niin saat suklaista murotaikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.