Upea Halloween-kakku saa makunsa raikkaasta appelsiinista. Tekokärpäsillä ja karkeilla koristeltu, näyttävä kakku on Halloween-juhlien tarjoilupöydän keskipiste, jonka leikkaamista kokoontuu katsomaan koko juhlaväki. Kakun luonne tuleekin esiin vasta leikkaamisen jälkeen, kun kaunis kirkkaanoranssi sisus tulee näkyviin.  

Vaikka tämä Halloween-kakku hakee näyttävyydessä vertaistaan, ei sen valmistaminen ole rakettitiedettä. Musta kuorrutus syntyy valmiista sokerimassasta ja sisuksen oranssi väri elintarvikeväristä. 

Ainekset 10–12 annosta, vuoka ø 18–19 cm annosta

Voiteluun:
2
rkl
voita tai margariinia
Kakkuun:
2
tl
leivinjauhetta
maustemitallinen suolaa
3
kananmunaa
2
dl
ruokokidesokeria tai kidesokeria
150
g
voita tai margariinia sulatettuna
1
prk
kermaviiliä (200 g)
1
appelsiinin keltainen kuoriraaste
oranssia karamelliväriä tai keltaista ja punaista karamelliväriä
Täyte:
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
125
g
voita
4
dl
tomusokeria
1
rkl
vaniljasokeria
Kostutus:
¾
dl
appelsiinista puristettua mehua
Valmis kuorrutus:
300
g
mustaa sokerimassaa
Tai itse tehty kuorrutus:
4
dl
tomusokeria
2
rkl
sitruunasta puristettua mehua
mustaa karamelliväriä
Koristeeksi:
1
appelsiini viipaloituna ja uunikuivattuna
karkkeja
somistekärpäsiä, -hämähäkkejä tai -hyönteisiä

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Sulata kakkutaikinan rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili, rasva ja appelsiinin kuoriraaste. Pyöräytä aineet taikinaksi. Värjää taikina oranssiksi, kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.
  3. Kumoa hetken aikaa jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle ritilälle ja jäähdytä kunnolla ennen täyttämistä.
  4. Notkista tuorejuuston rakenne sekoittamalla, lisää huoneenlämpöinen voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri. Jätä noin ¼ täytteestä kakun pinnan viimeistelyyn.
  5. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi ja siirrä ensimmäinen levy vuokaan, kostuta mehulla ja annostele puolet täytteestä kakkulevylle. Aseta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu täyte ja aseta viimeinen levy täytteen päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  6. Kuivata ohuen ohueksi leikatut appelsiiniviipaleet pellille asetetun uuniritilän päällä uunissa 120 asteessa noin 60 minuuttia. Jätä ritilän päälle kuivumaan jälkilämpöön
  7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja levitä loput täytteestä ohuesti kakun pintaan. Kauli musta sokerimassa tomusokeroidun työlaudan tai silikonialustan päälle noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Peitä kakku, silottele pinta ja siisti ylijäänyt sokerimassa. Koristele kakku kuivatuilla appelsiiniviipaleilla, karkeilla ja kärpäsillä. 
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.