Nämä halloweeniin sopivat keksit leivot helposti vaikka lasten kanssa. Keksien valmistamiseen et tarvitse edes muotteja, sillä taikina leikataan veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Keksit valmistuvat makeasta Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinasta. Taikina toimii hyvin makean piirakan pohjana, mutta siitä voi leipoa myös erilaisia keksejä ja pikkuleipiä.

Nämä halloween-keksit koristeltiin sulatetulla suklaalla, kuorrutenapeilla sekä kaupassa myynnissä olevilla syötävillä silmillä. Jos et löydä syötäviä silmiä ruokakaupasta, voit käyttää silminä myös erilaisia makeisia, esimerkiksi pieniksi pilkotut täytelakritsit toimivat myös hyvinä silminä erilaisissa halloween-ajan leivonnaisissa.

Ainekset noin 20 keksiä annosta

200-300
g
valkosuklaata , maitosuklaata, tummaa suklaata tai kuorrutenappeja
syötäviä silmiä tai makeisia

Ohje

  1. Ota piirakkataikina pakastimesta noin tuntia ennen leivontaa ja anna sen sulaa huoneenlämmössä.
  2. Kauli taikina mahdollisimman neliskanttiseksi levyksi leivonta-alustan tai leivinpaperin päällä. Leikkaa levyn reunat tasaiseksi ja leikkaa taikinasta veitsellä tai taikinapyörällä noin kolme senttimetriä leveitä suikaleita.
  3. Leikkaa taikinasuikaleet vielä noin 5-8 cm pitkiksi kekseiksi. Keksien ei tarvitse olla saman pituisia, vaan keksit voi hyvin leikata hieman eri pituisiksi. Työstä ylimääräisestä taikinasta uusi taikinapallo ja kauli se. Leikkaa myös siitä sopivan kokoisia keksejä, jotta saat hyödynnettyä taikinan mahdollisimman hyvin.
  4. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Anna keksien jäähtyä ennen niiden kuorruttamista.
  5. Sulata keksien jäähtyessä suklaa tai kuorrutenapit miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Voit halutessasi käyttää myös useampaa kuorrutetta. Kaada sulatettu kuorrute kapeaan lasiin. Upota keksit yksi kerrallaan suklaaseen. Koko keksiä ei tarvitse upottaa kuorrutteeseen, jolloin kuorruttaminen on paljon helpompaa. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua hetki ja nosta keksi leivinpaperin päälle uunipellille tai vastaavalle alustalle.
  6. Laita kekseihin syötävät silmät sulan kuorrutteen päälle ja anna kuorrutteen jähmettyä. Voit nopeuttaa kuorrutteen jähmettymistä laittamalla keksit hetkeksi jääkaappiin.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.