Ota pyöreä piirakkataikina sulamaan. Kauli sulanut piirakkataikina isoksi noin 30 cm halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi pohjalevyksi. Silppua sipuli hienoksi ja halutessa silppua myös muutama valkosipulinkynsi. Riivi tuoretta timjamia oksista irti ja silppua se. Levitä kaulitulle pohjalle kaikki täytteen aineet ohuina kerroksina ohjeen järjestyksessä, mausta.
Kääntele taikina puolet yhteen niin, että täyte jää väliin ja käännä sen jälkeen uudelleen puolet yhteen paketiksi. Kauli tämä käännelty taikinapaketti uudelleen isommaksi pyöreäksi teeleipälevyksi (halkaisija noin 25 cm). Täytteet jäävät näin taikinan sisään. Sivele teeleivän pinnat öljyllä.
Kuumenna grilli. Laita teeleipä grilliin, jossa on hyvin lämpöä, mutta varo ettei teeleipä pala. Mikäli käytössä on pizzakivi, voit paistaa teeleivän sen päällä, kuumenna kivi ensin hyvin. Paistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.
Jaa kypsä teeleipä sektoreihin niin, että saat 6-8 palaa. Sivele pinnalle chilikastiketta tai marmeladia ja halutessa dippaa leipäkuutioita ranskankermaan.
Kommentteja ja keskustelua