Ainekset 8 hampurilaista annosta
Ohje
Briossitaikina:
-
Sekoita monitoimikoneessa kananmunat, maito, sokeri ja kuivahiiva. Jatka kunnes sokeri on sulanut kokonaan seokseen.
-
Sekoita loput kuivat aineet keskenään.
-
Lisää kuivat aineet seokseen vähän kerrallaan ja sekoita rauhallisesti, kunnes taikina muistuttaa paksua kakkutaikinaa.
-
Nosta sekoitusvauhtia saadaksesi taikina kiinteämmäksi.
-
Lisää taikinaan voi. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (noin 20-25 minuuttia).
-
Nosta taikina voideltuun kulhoon, peitä kelmulla ja laita se jääkaappiin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on jämäkkä muttei tahmea.
-
Jäähdyttäminen helpottaa taikinan työstämistä.
-
Muotoile pellille taikinasta kahdeksan noin kymmenen gramman kokoista palloa ja peitä ne kelmulla.
-
Nostata palloja noin kaksi tuntia, kunnes niiden koko on tuplaantunut.
-
Voitele kohonneet sämpylät muna-maitoseoksella.
-
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Pihvit:
-
Jauha lihat lihamyllyllä. Muotoile niistä kahdeksan noin 200 gramman kokoista pihviä.
Täytteet:
Punasipulihilloke:
-
Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi sipulit pannulla punaviinin, punaviinietikan ja sokerin kanssa.
Portobellosienitäyte:
-
Viipaloi portobellosienet ja paista pannulla voissa, kunnes niissä on hyvä väri.
-
Mausta sienet suolalla ja tryffeliöljyllä.
Kokoa hampurilaiset.
Kommentteja ja keskustelua