Kylmänä nautittava espanjalainen gazpacho-keitto on niitä kaikkein klassisimpia kesäruokia. Keiton komponenteilla syntyy myös oivallinen pastakastike. Voit tarjota tämän lämpimänä, mutta yhtä lailla homma toimii huoneenlämpöön jäähtyneenä pastasalaattina.

Ainekset 4:lle annosta

400
g
kirsikkatomaatteja
1
vihreä paprika pilkottuna
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli pilkottuna
reilu tujaus Tabascoa
2
rkl
sherryetikkaa
iso kourallinen tuoretta basilikaa
minirucolaa tai muita yrttejä koristeluun

Ohje

  1. Laita tomaatit, paprika, valkosipuli, punasipuli ja puolet basilikasta sauvasekoittimen mentävään astiaan ja surauta tasaisen samettiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan Tabasco ja sherryetikka.

  2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi.

  3. Valuta pasta ja sekoita mukaan kastike. Tarjoa minirucolan kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.