Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 2:lle annosta
500
g
ruodotonta lohifileetä
6
rkl
oliiviöljyä
1
dl
sipulinvarsia tai ruohosipulia
3
purkkisardiinia valutettuina jos haluaa
3
rkl
persiljaa silputtuna
2
isoa valkosipulinkynttä raastettuna
1½
tl
raastettua sitruunankuorta
1
iso muna
Kapris-persiljakastike:
1
dl
hyvää oliiviöljyä
6
rkl
kapriksia
6
rkl
sileälehtistä persiljaa silputtuna
6
sardellifileetä silputtuna
puolen sitruunan mehu
1
iso valkosipulinkynsi
Ohje
-
Suolaa ja pippuroi lohifilee ja kypsytä hellävaraisesti öljyssä pannulla muutama minuutti. Älä missään tapauksessa paista! Anna jäähtyä.
-
Murenna jäähtynyt kala kulhoon ja sekoita mukaan jauhot, 1,5 dl korppujauhoja, sipulisilppu, persilja, valkosipuli ja sitruunankuori ja sardiinit. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää muna ja sekoita.
-
Muotoile kuudeksi pihviksi. Pyöräytä pihvit lopuissa korppujauhoissa, painele ne pihvien pintaan ja paista oliiviöljyssä keskilämmöllä kunnes kullanruskeita ja pinnaltaan rapeita. Tarjoa kapris-persiljakastikkeen kera.
-
Kapris-persiljakastike: Tee aineksista tehosekoittimessa tai huhmaressa kastike. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti:
Sikke
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua