Filotaikina on pääosin vehnäjauhoista ja vedestä valmistettua hyvin ohutta taikinalevyä, jota käytetään erityisesti Kreikan ja Välimeren alueella. Yhdessä paketissa on noin 12 ohuen ohutta isoa taikina-arkkia, jotka kannattaa käyttää kerralla. Ota taikina sulamaan pari tuntia ennen leipomista.
Sulaneet taikina-arkit kuivuvat helposti, joten ne kannattaa käyttää välittömästi. Sulanutta taikinaa ei voi enää pakastaa uudelleen. Peitä käyttöä odottavat arkit kostealla liinalla, sillä ohuet taikina-arkit kuivuvat hetkessä. Rasvan määrässä ei kannata nuukailla, jotta valmis leivonnainen on rapea ja lehtevä. Runsas ja makoisa rahkatäyte on tämän rapean ja lehtevän herkun pehmeä sydän.
Kun leikkaat isot taikinakolmiot pienemmiksi kolmioiksi, rapeapintaisia herkkuja on helpompi syödä pikkukolmio kerrallaan.
Appelsiinisiirappi kruunaa leivokset. Voit keittää sitä tupla-annokset, varsinkin jos tarjoilet leivokset jälkiruokana.
Kommentteja ja keskustelua