kirsikoita, raparperia tai aprikoosia (kivet poistettuna ja paloiteltuna)
Ohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita toiseen kulhoon keltuaiset, kananmunat ja kuohukerma.
Sekoita tasaiseksi. Sekoita muna-kerma-massa ja kuivat aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Kaada massa öljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele piirakan päälle kirsikka, raparperi tai aprikoosi palat.
Paista 170 C uunissa noin 1 tunti, kunnes massa on hyytynyt täysin. Alenna lämpötilaa mikäli piirakka alkaa saamaan paljon väriä tai vuoraa piiraan pinta foliolla.
VINKKI: Voit käyttää appelsiinimehun tilalla laimennettua sitruunamehua tai kerman tilalla kookosmaitoa (tölkistä) tai kookoskermaa.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin
Kommentteja ja keskustelua