Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 10 kpl annosta
Chocolate chip cookie -taikina
60
g
voita
½
dl
sokeria
½
dl
fariinisokeria
½
munaa
½
tl
vaniljauutetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
¼
tl
suolaa
¾
dl
tummia suklaahippuja
Tähtitorttutaikina
Pinnalle
1
muna
tomusokeria
Ohje
Chocolate chip cookie -taikina
- Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Sekoita ja anna sokereiden sulaa hieman joukkoon.
- Puolita kananmuna rikkomalla sen rakenne rikki mitta-astiassa. Lisää muna voi-sokeriseokseen reippaasti käsivispilällä sekoittaen.
- Lisää vaniljauute, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja lopuksi muutamassa erässä vehnäjauhot.
- Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sulaa joukkoon. Lisää sitten suklaahiput. Voit säästää pienen määrän suklaahippuja koristeluun.
- Muotoile taikina noin ruokalusikallisen kokoisiksi nokareiksi leikkuulaudan päälle. Taikinasta riittää muutamaan ylimääräiseen keksiin torttujen lisäksi.
Torttujen muotoilu
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
- Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi. Tee taikinapyörällä viillot kohti keskustaa. Paina joka toisen siivekkeen kärki levyn keskelle.
- Laita tortut pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla.
Paistaminen
- Esipaista torttuja 225 asteessa noin 6 minuuttia (kunnes pinta on saanut aavistuksen verran väriä ja taikina hieman lehtevyyttä).
- Asettele keskelle taikinanokareita. Jatka paistamista noin 4 minuuttia.
- Halutessasi voit lisätä suklaahippuja paistuneen keksitäytteen päälle. Anna torttujen jäähtyä hetki ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Resepti:
Kinuskikissa
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua