Kun leivot tähtitorttuja, laita täyte vasta taiteltujen sakaroiden päälle, jolloin sakarat eivätkä nouse paistettaessa ylös, vaan ne pysyvät parhaiten paikallaan.
Halutessasi voit käyttää näihin torttuihin muutakin kuin luumumarmeladia, esimerkiksi paistonkestävä viikunamarmeladi sopii hyvin.
Voitaikina on perinteinen voilla leivottu lehtevä taikina ja sisältää pienen määrän voin laktoosia (vähälaktoosinen). Torttutaikina on puolestaan laktoositon, margariinilla leivottu taikina. Voit kokeilla torttuihin myös uutta Myllyn Paras Lehtevää Kaurataikinaa.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia). Valmista tällä aikaa kanelikermavaahto. Vispaa kerma sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi kaneli hyvin joukkoon. Laita vaahto viileään maustumaan.
Leikkaa taikinalevyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin asti). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun kostutetuin sormin.
Sekoita mantelirouhe luumumarmeladin joukkoon ja mausta seos tilkalla sitruunamehua, likööriä tai rommia. Aseta ruokalusikalla jokaisen tortun keskelle lusikallinen täytettä – siis sakaroiden päälle, jotta sakarat pysyvät parhaiten paikallaan paistettaessa.
Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi alemmalla tasolla noin 15 minuuttia.
Sihtaa kypsien torttujen päälle hieman tomusokeria.
Nauti vähän lämpimät tai jäähtyneet tortut kanelikermavaahdon kanssa.
Kommentteja ja keskustelua