Filippiinit tunnetaan maailmalla diktaattorin rouva Imelda Marcoksen kohtuuttoman kookkaasta kenkäkokoelmasta ja Adobo-kanasta. Ikoninen ruokalaji on viime vuosien filippino-trendin harjalla noussut suosituksi myös länsimaissa. Niin pöhköltä kuin se tuntuukin, ilman Knorrin tai Maggin -maustekastiketta ruokalaji ei vain maistu oikealta. Tarjoa broilerin kanssa seesamilla maustettua kurkkua ja keitettyä basmatiriisiä.
Ainekset annosta
Ohje
Chicken Adobo:
-
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Mausta kanat ja paista nahkapuolelta 8 minuuttia, käännä ja paista 4 minuuttia. Siirrä uuniastiaan ja kaada paistoliemet/rasvat päälle.
-
Laita pannu takaisin liedelle ja paista sipuliviipaleita ja valkosipuleita kuultaviksi, 3 minuuttia.
-
Kaada mukaan etikka ja sekoita hyvin. Lisää vielä soijakastike, Maggi-maustekastike ja laakerinlehdet. Mausta mustapippurilla ja lisää mukaan vielä 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada reisipalojen päälle uuniastiaan.
-
Paista uunissa, kunnes kana on läpeensä pehmeää, 1-1,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.
-
Tarjoa heti keitetyn riisin ja seesamikurkkujen kanssa.
Seesamikurkut:
-
Nuiji kurkkuja vaikkapa kaulimella niin että niiden rakenne rikkoutuu. Leikkaa parin sentin paloiksi ja laita palat kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja anna hikoilla puoli tuntia. Kaada kurkuista valunut vesi pois.
-
Sekoita riisietikka, seesamiöljy, soija ja sokeri kastikkeeksi. Kaada kastike kurkkupalojen päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle korianteria ja kevätsipulia. Tarjoa heti.
Kommentteja ja keskustelua