Caesarsalaatti on suosittu maistuva salaatti, johon makua antaa anjovisfileistä pyöräytetty sakea kastike.

Broileri on tyypillisin valinta caesarsalaattiin, mutta tässä ohjeessa käytetään savukalaa.

Leipäpalojen tilalla tässä ohjeessa käytetään Raketti Spagettia. 

Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistivat tämän salaatin.

Ainekset noin 4:lle annosta

1
romaine-salaattiruukku
1
jääsalaattiruukku
½
purjo
1
rs
kirsikkatomaatteja
n.400
g
savukalaa
150
g
parmesaanijuustolastuja
Kastike:
n.5
anjovisfileetä
1
tl
Worcestershire-kastiketta
1-2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
Dijon-sinappia
mustapippuria
½
dl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä Raketti Spagetti pussin ohjeen mukaisesti, älä keitä salaattiin tulevaa pastaa liian kypsäksi. Noin 2 dl raakaa pastaa on 4 dl kypsänä. Huuhdo spagetit kylmällä vedellä lävikössä ja valuta vesi hyvin pois.
  2. Revi salaatit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi. Sekoita kastike. Puolita tomaatit. Perkaa savukalat.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Nosta kasvikset ja keitetty pasta kulhoon ja sekoita niille kastike, lisää savukalapalat ja juustolastut joukkoon varovasti.
  4. Anna makujen vetäytyä kylmässä puoli tuntia tai pidempään.

VINKKI: Voit tehdä salaatin toki myös kanalla, paista tällöin fileepaloja pannussa, mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi myös valkosipulilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.