Haettu sivustolta 22.11.2024
Näyttävä ja mehevä bolo de laranja on lähteestä riippuen espanjalainen tai sitten portugalilainen kuivakakku. Viimeisen silauksen ja komean kiillon kakulle antaa appelsiinisiirappi.
Ainekset 4:lle annosta
BOLO DE LARANJA
5
kananmunaa
2½
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
1½
dl
sulatettua voita
1
appelsiinin kuori raastettuna
2
appelsiinin mehu
3
rkl
voita vuoan voiteluun
Koristeluun:
Appelsiinisiirappia (kts. ohje alla)
Tomusokeria
Appelsiinisiirappi:
2
appelsiinin mehu
2
rkl
sokeria
Ohje
- Esilämmitä uuni 160-asteiseksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi valkoiseksi massaksi.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää mukaan keltuais-sokerimassa, sulatettu voi, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu. Sekoita huolellisesti taikinaksi.
- Vatkaa valkuaiset kiinteiksi ja taittele lastalla taikinan joukkoon.
- Voitele vuoka ja ripottele sisään jauhoja. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kun kakku on kypsä, irrota se välittömästi muotista ja valele appelsiinisiirapilla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Appelsiinisiirappi
- Lämmitä appelsiinimehu ja sokeri kiehuvaksi pannulla. Keitä noin minuutin ajan, kunnes neste alkaa tiivistyä siirappimaiseksi.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua