Näyttävä ja mehevä bolo de laranja on lähteestä riippuen espanjalainen tai sitten portugalilainen kuivakakku. Viimeisen silauksen ja komean kiillon kakulle antaa appelsiinisiirappi.

Ainekset 4:lle annosta

BOLO DE LARANJA
5
kananmunaa
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
dl
sulatettua voita
1
appelsiinin kuori raastettuna
2
appelsiinin mehu
3
rkl
voita vuoan voiteluun
Koristeluun:
Appelsiinisiirappia (kts. ohje alla)
Tomusokeria
Appelsiinisiirappi:
2
appelsiinin mehu
2
rkl
sokeria

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 160-asteiseksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi valkoiseksi massaksi.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää mukaan keltuais-sokerimassa, sulatettu voi, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu. Sekoita huolellisesti taikinaksi.
  4. Vatkaa valkuaiset kiinteiksi ja taittele lastalla taikinan joukkoon.
  5. Voitele vuoka ja ripottele sisään jauhoja. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kun kakku on kypsä, irrota se välittömästi muotista ja valele appelsiinisiirapilla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Appelsiinisiirappi

  1. Lämmitä appelsiinimehu ja sokeri kiehuvaksi pannulla. Keitä noin minuutin ajan, kunnes neste alkaa tiivistyä siirappimaiseksi.

     
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.