Ainekset 4:lle annosta

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
jauhelihaa
1
dl
valkoviiniä (tai 1 dl vastapuristetulla sitruunalla maustettua vettä)
dl
vettä + 2 tl vasikan- tai häränfondia
ripaus sokeria
n.½
prk
valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja (vajaa 100 g)
hienonnettua persiljaa
mustapippuria
Lisäksi:
1
kpl
rucolasalaattiruukku
raastettua parmesaania, pecorinoa tai muuta juustoa

Ohje

  1. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia hetken aikaa pannulla. Murusta sekaan huoneenlämpöinen jauheliha ja anna ruskistua kevyesti.

  2. Kaada joukkoon valkoviini tai vettä ja pari ruokalusikallista puristettua sitruunanmehua sekä vesi ja fondi. Anna porista hetken aikaa.

  3. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne sekä sokeriripaus ja hienonnettu persilja joukkoon. Anna hautua viitisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää mustapippuria myllystä ja tarvittaessa vähän suolaa.

  4. Tarjoa valutetun makaronin kanssa. Lisää pastan ja kastikkeen päälle silputtua rucolasalaattia ja juustoraastetta.

VINKKI: Ruokaa odotellessa voit tarjota rouskutettavaksi porkkanaa ja kurkkua. Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastikettamme!

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.