• Sydämellinen viikko on järkevä aloittaa kuitupitoisella kaurapuurolla. Kauranytimen lesekerros sisältää beetaglukaanipitoista ravintokuitua.
  • Kun teet mikrossa puuroa, valitse iso kippo, jossa on korkeat reunat.
  • Koska mikropuuroa tehdessä on yleensä kiire, valitse täysteho ja ajaksi annokselle noin 1 minuutti 30 sekuntia.
  • Sekoita sen jälkeen ja jatka 20-30 sekuntia kerrallaan kunnes puuro kuohahtaa. Kuohahtamisen jälkeen puuro on kypsää – tarkkaile tätä vaihetta uunin ikkunan läpi, niin opit tuntemaan mikrollesi ja kipollesi oikean ajan.

Ainekset 1:lle annosta

1
dl
vettä
1
dl
appelsiinituoremehua
1
rkl
hunajaa tai sokeria
1
banaani (pieni)

Ohje

  1. Mittaa hiutaleet, nesteet, pilkottu banaani ja hunaja isolle puurolautaselle. Kypsennä mikrouunin täydellä teholla (n. 800 W) 2-2½ min, muista sekoittaa välillä!
  2. Jos puuro alkaa kiehua yli, pysäytä mikro hetkeksi ja jatka kypsennystä hetken kuluttua uudelleen. Sekoita valmis puuro ja anna vetäytyä hetki. Nauti sellaisenaan tai maidon kanssa.

VINKKI: Voit kokeilla myös muilla mehuilla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.