Sydämellinen viikko on järkevä aloittaa kuitupitoisella kaurapuurolla. Kauranytimen lesekerros sisältää beetaglukaanipitoista ravintokuitua.
Kun teet mikrossa puuroa, valitse iso kippo, jossa on korkeat reunat.
Koska mikropuuroa tehdessä on yleensä kiire, valitse täysteho ja ajaksi annokselle noin 1 minuutti 30 sekuntia.
Sekoita sen jälkeen ja jatka 20-30 sekuntia kerrallaan kunnes puuro kuohahtaa. Kuohahtamisen jälkeen puuro on kypsää – tarkkaile tätä vaihetta uunin ikkunan läpi, niin opit tuntemaan mikrollesi ja kipollesi oikean ajan.
Mittaa hiutaleet, nesteet, pilkottu banaani ja hunaja isolle puurolautaselle. Kypsennä mikrouunin täydellä teholla (n. 800 W) 2-2½ min, muista sekoittaa välillä!
Jos puuro alkaa kiehua yli, pysäytä mikro hetkeksi ja jatka kypsennystä hetken kuluttua uudelleen. Sekoita valmis puuro ja anna vetäytyä hetki. Nauti sellaisenaan tai maidon kanssa.
Kokeilin neljän viljan hiutaleista. Mehun ja banaanin makeus olisi voinut riittää ilman hunajaakin. Piristävää vaihtelua peruspuuroon. Jatkan variointeja.
NAPAKYMPPI! URHEILEVILLE KOULULAISILLE, JA MEILLE TYÖSSÄ KÄYVILLE VANHEMMILLEKIN, PARAS AAMUPALAVAIHTOEHTO PITKÄÄN AIKAAN. UPEETA! TÄYTYY KOKEILLA MUILLAKIN TUOREMEHUILLA.