• Puurorieska saa puurosta hyvän, pehmeän suutuntuman. Voit käyttää puurorieskaan esimerkiksi tähteeksi jäänyttä aamupuuroa tai hyvin hautunutta ohrapuuroa. Appelsiinimarmeladin sijaan voit käyttää puurorieskaan syksyllä tehtyä omenasosetta. 
  • Puurorieska maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi voin, juuston tai marmeladin kera.

Ainekset uunipellillinen annosta

5
dl
tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Kaurahiutaleista, KARU Pikakaura-Ruishiutaleista tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
1
dl
appelsiinimarmeladia
1
tl
mineraalisuolaa
1
muna
2-3
rkl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon appelsiinimarmeladi, suola, muna ja jauhot sekä hieman öljyä. Jaa taikina reilun lusikan kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.

  2. Voit myös kaataa taikinan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levittää tasaiseksi.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, pieniä rieskasia n. 15 min ja isoa levyä n. 20 - 25 min. Puurorieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai appelsiinimarmeladin kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.