Ainekset 4 annosta

450-500
g
broilerin ohutrintafileetä tai kalkkunan ohutfileepalaa
1-2
rkl
pullomargariinia
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
Kastike:
2
salottisipulia tai pieni keltasipuli
2
rkl
pullomargariinia
1-2
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
1½-2
dl
vasta puristettua appelsiinimehua (1-2 appelsiinia)
½-1
dl
kanalientä (fondista)
½
dl
ruokakermaa
½-1
tl
timjamia
ripaus suolaa
valko- tai mustapippuria myllystä
appelsiinin ohuita kuorisuikaleita
Lisäksi:
300-400
g
parsakaalia

Ohje

  1. Pese appelsiini hyvin, kuivaa ja raasta kuorta. Ota kuoresta myös ohuita suikaleita koristeeksi. Purista appelsiineistä mehu, ota myös hedelmäliha talteen. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Huuhdo parsakaali ja kuori varsi ja leikkaa se viipaleiksi, kukkaosa nupuiksi.

  2. Kypsennä parsakaali höyryssä tai mikrossa vasta n. 10 minuuttia ennen ruokailua, niin väri ja maku säilyvät hyvinä. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota hienonnettu sipuli ja inkivääriraaste margariinissa aivan pehmeäksi. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja kuullota 1-2 minuuttia.

  3. Kaada joukkoon mehu, kanaliemi ja mausta timjamilla, pippurilla ja suolaripauksella. Anna kiehua muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää ruokakerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia.

  4. Paista huoneenlämmössä puolisen tuntia olleet ohuet broilerinfileet tai kalkkunafileepalat 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta tai pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta.

  5. Nosta fileet vadille parsakaalin ja riisin kanssa. Kaada pannuun kertynyt liemi kastikkeen joukkoon ja tarjoa kastike erikseen. Alkuruoaksi tai pääruoan jälkeen maistuu tuoresalaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.