Pese appelsiini hyvin, kuivaa ja raasta kuorta. Ota kuoresta myös ohuita suikaleita koristeeksi. Purista appelsiineistä mehu, ota myös hedelmäliha talteen. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Huuhdo parsakaali ja kuori varsi ja leikkaa se viipaleiksi, kukkaosa nupuiksi.
Kypsennä parsakaali höyryssä tai mikrossa vasta n. 10 minuuttia ennen ruokailua, niin väri ja maku säilyvät hyvinä. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota hienonnettu sipuli ja inkivääriraaste margariinissa aivan pehmeäksi. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja kuullota 1-2 minuuttia.
Kaada joukkoon mehu, kanaliemi ja mausta timjamilla, pippurilla ja suolaripauksella. Anna kiehua muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää ruokakerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia.
Paista huoneenlämmössä puolisen tuntia olleet ohuet broilerinfileet tai kalkkunafileepalat 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta tai pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta.
Nosta fileet vadille parsakaalin ja riisin kanssa. Kaada pannuun kertynyt liemi kastikkeen joukkoon ja tarjoa kastike erikseen. Alkuruoaksi tai pääruoan jälkeen maistuu tuoresalaatti.
Kommentteja ja keskustelua