Ainekset 15-20 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
n.2
dl
paistonkestävää appelsiinimarmeladia
100
g
vaniljatuorejuustoa
Pinnalle:
1
muna
1
dl
raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi.

  3. Paina jokaisen neliön keskelle syvennys lasilla ja painele se vielä sormin alas. Voitele neliöt munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nokare paistonkestävää appelsiinimarmeladia ja nokare tuorejuustoa sen viereen.

  4. Kohota pullia vielä n. 30 min ajan lämpimässä paikassa. Ripottele pullien reunoille raesokeria. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.