Anette Simoska on nuorten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja vuosimallia 2019 – eli Myllyn Parhaan kymmenvuotisen piparihistorian ensimmäinen nuori mestari.
Anetten kotona joulu maistuu tuhdilta appelsiini-suklaamousselta ja ihanan kevyeltä pavlova-marengilta. Joulun kauneimmat mini-pavlovat ovat helppoja valmistaa, ja reseptistä saat 10–13 rapeaa herkkua.
Lisää valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto pitää muotonsa lisää suola ja siivilöi sekaan tomusokeri pienissä erissä.
Sekoita seos tasaiseksi ja lisää etikka. Jatka sekoittamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten maissitärkkelys sekä vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi.
Pursota tai lusikoi marengista pienehköjä kuppeja leivinpaperille.
Paista ensin 5 min 200 °C asteessa. Laske lämpö sitten 110 °C ja paista vielä 40 min.
Anna marenkien jäähtyä huoneenlämmössä ennen täyttöä.
Appelsiini-suklaatäyte
Valmista täyte marenkien paistuessa. Vatkaa mascarpone pehmeäksi ja lisää joukkoon rahka.
Maista ja lisää halutessasi ripaus sokeria.
Sekoita tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan marenkien täyttöä.
Ganache tummasta suklaasta
Valmista ganache, kun marengit ovat jo tulleet uunista.
Lämmitä kerma kattilassa melkein kiehuvaksi ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita seos tasaiseksi ja valuvaksi.
Anna ganachen jäähtyä pieni hetki ennen käyttöä.
Täyttö ja koristelu
Pese appelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
Dippaa siivut ganacheen ja anna hetki kuivua.
Pursota tai lusikoi appelsiini-suklaatäytettä pavlovien sisään.
Koristele valmiit mini-pavlovat appelsiinisiivuilla, karpaloilla ja suklaa-ganachella.
Kommentteja ja keskustelua