Piparinleivonnan nuorten sarjan SM-voittaja 2019 ja Someleipuri 2020 Anette Simoska kutsui syksyn keittiöönsä Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinalla.

Lempeän makuinen valkosuklaa-piparimousse valmistuu helposti ja nopeasti – yhdestä reseptistä saat vain puolessa tunnissa 6–8 annosta.

 

Ainekset Annoksia: 6-8 annosta

Mousse:
300
g
valkosuklaata
4
dl
laktoositonta vispikermaa
2
tl
piparkakkumaustetta
Koristelu:
jäisiä karpaloita

Ohje

Mousse

  1. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa.

  2. Anna sulan suklaan jäähtyä ja vispaa samalla kerma vaahdoksi.

  3. Kääntele jäähtynyt suklaa varovasti vaahdotetun kerman joukkoon.

  4. Lisää lopuksi piparkakkumauste ja laita seos jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Koristelu

  1. Lämmitä 250 g jäistä piparitaikinaa mikrossa noin 3 minuuttia. Kun taikina on hieman kypsän näköistä, riko se muruiksi haarukalla ja anna kovettua.

  2. Annostele mousse annoskulhoihin tai laseihin ja ripottele päälle piparimurua.

  3. Leivo jäljelle jääneestä taikinasta halutessasi pipareita ja käytä koristelussa.

  4. Viimeistele valkosuklaa-piparimoussen koristelu jäisillä karpaloilla.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.